Wednesday, 11 May 2011

Bila kakak MZ ber make-over | kalah ler MZ kalau mcm ni ;)

entry masa on my besday ari tu, me tepek pic me setelah di make over (part of hadiah won from magazine In Trend/Astro)...

nilah pic nya..

and then, semlm, me skodeng FB kakak me..

fuyyo..ada pic kakak me yg telah ber make over pada hari ibu (ahad lps)..

kakak me ni (anak no 3 dlm family, me no 4 dlm family) beza/gap umur dgn me 12 tahun tau..so kakak me ni umur 47 tahun!!!!..
tp maintain awet muda sejak dia jadi slim melim ni...sso faktanya : kakak me lagi kurus dari me ni..JELES tahap melampau tau :p :p

rahsianya : kakak me diet2 gitu, mkn ciput ajer--me plak balik msia tak abis2 try mcm2 mknn :p + dia rajin exercise kat gym--dulu2 dia pernah jadi gemuk, berat 70 kg lebih..now berat kakak me dh 50 kg ni..and katanya target nak jadi 45 kg kot..boleh jd cengkung gak tu--selain sgt ler slim melim--anak2 3 org dh besar2 pun..yg sulung dh masuk univ pun..

message dari entry ni : JOM MAKE-OVER jom jaga kecantikan diri utk diri sendiri juga utk org2 tersyg yg tgk muka kita everyday kan ;)

note : uolls bila last time make-over ;)


19 comments:

Jiji-Fify said...

eh betol la... ur sis nampak muda je.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Nana said...

tu dia...xnampak umur 47 la..
pandai jaga badan kan
sy last makeover time kawen dulu la hehe
5 thn lepas

Ardini Humaira said...

wahhh beshnye kakak akak awet muda :D

Sidratul Muntaha said...

to akak MZ
u r my inspiration number 2 la..
cayalah kak..
haku pun bakal menyusul..
insyaa Allah..
ape lagi MZ?!
pulun la senam kasi kurus!!

Zue AnnaLeeya said...

haishhhh... x nmpak 47 pon..
mcm 27 jerk...
sgt jeles jgk..
sbb saya pon nak kurus...
dan awet muda...
huhuhu...

Bionic women said...

wahhh..cantiknya kakak mz..
47 thun???? sangat ler cantik..

menjadi inspirasi pada saya nih..
mak saya kata, mak saya dulu pun dapat anak soran gemuk, pastu skang ni mak jauh lagi slim dari saya..hehe

harap kegemukan sekarang hanya gen..haha..tapi tetap berusaha nih

mummy_ayu said...

wah..memang nampak sgt muda...
nak slim jugak ...

ann @ hatiberbunga said...

47?? mantap!

ann ni, tiap2 tahun azam nk make over body, tp tiap2 tahun jugak tangguh. huahuahua!

Ummi Danish said...

lainnya muke, comel, manis je.. yg penting muda sgt....

♥MiZz-siHa♥ said...

a'ar la..ur sis nmpk lebih muda la..beza sgt la..leh wat inspirasi nie MZ...

ummiaqeef said...

nak kurus gak..berat badan naik mendadak..

Nigina said...

cantik .. dah nampak macam kak nanirostam.. mak hanis zalikha la pulak...

ibuayahdamia said...

last sekali di make over oleh MUA masa contest fareeda tu lah...tapi kalau make over sendiri...selalu gak..hehe

kakyong said...

awet muda sungguh kakak MZ nih..



n3 terbaru kakyong
Drama Nora Elena vs novel Kasih yang suci
Anak dara ku dah macam boboi ker… ;)
Cepat mengaku.. sapa yang antor ni

MamaRifqy said...

47 tahunn??wah..nampak muda laa..na sgt2 jarang gilee bermakeup!!!!tak retiiii

Nisa' Azman said...

wah..kakak MZ nmpk cam umo 30an lak.. hebatnye die dpt trunkn brat badan n jd kurus.. Sy pun nk gak, huhu~... T_T
Ala, MZ pun lawa gak w/pun make-up over, hehe.. XP

Alin Marlini said...

kakak2 memang selalu nmpk awet muda..hehehehe..

Tapi bg Alin Kak MZ lagi cute...

tiefazatie said...

wah..btl la...awet muda abes nie...tp sma2 cantik gak sis..=)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kakak suzie ke nampak lain la, nampak muda lagik, ahak ape rahsianya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails