Monday, 16 May 2011

Jatuh chenta dgn bubble drinks

masa mula2 me sampai balik kat Msia, me pegi mkn kat Restoran Ayam Penyet AP--entry ni bukan nak citer psl ayam penyet, tp psl minuman..me order watermelon juice..then bila juice tu sampai--wahh...ada mcm jeli2 kaler itam bentuk bulat2 dlm juice tu..siyes--me jatuh chenta pada hirupan pertama --1st slurp ;)

then mr hubby punya drink ie honey dew juice pun ada gak bubbles mcm jelly tu--me siap amik yg mr hubby punya heheh

then last week masa me jln2 kat Giant Batu Caves, ada gak one booth/stall yg jual bubble drinks ni..me beli lah :) mahal gak--dlm RM4 gitu

then
ari last Saturday, ternampak lg this drink kat food court jusco setiawangsa (AU2)--siyes sgt2 menggoda--tp me tak beli pun--sbb mr hubby dh order cendol kcg+ pulut

ni one of stall/booth kat food court jusco AU2



note : tak de minuman ni kat UK--so me sgtlah jakun bila 1st time try benda ni :p
uolls suka ker bubble drinks ni?


16 comments:

♥SyilaSyira♥ said...

bubble drink...1st time makan ritu kat ayam penyet (AP) juga..mmg best tapi klo makan ni buat syila lambat habiskan minumam..rasa lembab jek time minum sbb sure nak kena gigit bubble tu satu2...hahahha

Nur Hawa Mohd Zin said...

yang hitam2 tu ape kak? cincau?

waalllaa! said...

saya pun suke tu..kiteorg panggil benda tu as pearls.. selalu kalau nk minum air yg macam tu saya akan beli kat cool blog.. yg sedap chocolate blog, orea vanilla blog.. perrgghhh
best! and mesti add up 2scoop of pearl..hehe

Sidratul Muntaha said...

kat uia ni ade MZ
kat kiosk sausage tu tpi hak yg simple jerlah.
sebelah kedai kek ainon tu.
giant batu caves tak pernah try lagi.
tpi hak yg paling sedap pernh minum kat giant setia alam.

CaDLyNN said...

suke...
selalu lin beli kat coolblog @ each a cup..harga dia bolehla..dalam 2.50~4++ depend kite choose air ape..blended ke tak..@ yougurt drink

CatlinaFly said...

tak suke..sebab bubble tu menggangu konsentrasi minum air hahahaha...kalau dlm abc takpe, memang pakai sudu kan..

AyuArjuna BiGoshh said...

buat sendiri jer suzz....kat area bt caves ada jual bubble yang tak rebus lagik...murah pun murah :)

isabelle said...

suka gak.
mrhubby laaaagi suka

sW33tdARLiNG said...

x pernah cuba.... sedap erkk...? harus laa cuba nanti kalau terjumpa

-atiQah- said...

kak..sekarang ni kalau ada pearls mcm tu selalunya org beli kat kiosk cool blog. tp bg tqah tak sedap pun cool blog tu..kalau kak jumpa kiosk kecik je nama roti impit ayamaz, tu lg sedap..ada pearl mcm ni, rm3 je.. :D memang sedap!

ibuayahdamia said...

lagi suka cool blog...bubble2 tu kalau kat cool blog panggil "pearl"..memang selalu order 2-3 scoop pearl dalam oreo chocolate blog..feveret aleesya + ayyunie tu..

Nana said...

hehe suka gak
wah mz ke jj setiawangsa
dah dekat ngan saya tu hehe

tiefazatie said...

wah..sis try la beli kt coolblog..best tue!hihi..dulu masa stdy sllu je beli nie..pearl kot die panggil dulu la..beli rm3.00 je pun..hhii

MamaRifqy said...

oohh..nampak sgt la best tauuu..bile la leh merasee!!

Eyriqazz said...

baru minum kat jusco au2 watermelon bubble ni....mmg best....
tp, akak kena cari kedai nama coolblog lg2 best...azwa pasti akak nak beli jer slalu lps 1st time minum...hihihii

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

cincau bentuk bulat2 ke tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails