Friday, 20 May 2011

3 minggu guna dh rosak | Apa masalah streamyx kat umah MZ?

TENSION --susah tak de tenet --rasa mcm hidup me tak sempurna--sbb tak leh check email, tak leh blogging termasuk jual2 brg kat blogshop, kat mudah.my, kat lowyat, tak leh guna online banking (maybank, ctbank), tak leh ber FB...memang segala2nya tak kena tanpa tenet :( :(

apa kena dgn streamyx kat umah me?
me pun tak sure...is is because me tak off kan modem time hujan? tapi tak de guruh or petir pun..so me tak suspect plak rosak streamyx tu sbb hujan...kat UK, me tak pernah offkan internet tau--24j sehari--rupa2nya kat Msia situasi sgt berbeza OWH//

bila technician TM dtg semlm, dia dh try repair2, setting, then try repair port streamyx kat perumahan yg me duduk ni..tp sampai saat ni--still tak OK..SEDIH, TENSION ME :( :(

so semua entry yg uolls baca ni (if ever) adalah hasil scheduled entry yg me tulis masa me pegi office

kat UK--sepanjang setahun 4 bln me dok sana, tak pernah walau sekali pun internet me rosak--byk benda yg me suka psl life kat UK tu...Msia masih jauh ketinggalan..i know, UK negara maju--itu satu fakta..

tq sbb sudi baca

note : sekadar entry luahan hati


16 comments:

~ yus ~ said...

memang tak sama MZ. Kelajuan internet pun berbeza, sana susah nak buffering, sini selalu je...

Kena biasakan diri tu...:)

Cute MuM said...

streamyx punya modem tue memang sensitif.. rumah mak cik cute mum punya meletop lagi.. masa tue tengah hujanlah..
memang tak syok kalo takder internet kan..

Rizziela said...

nasib baik kat rumah saya jarang berlaku..tapi ramai gak yg complain..streamyz memang selalu problem line dia

Nana said...

mmg seksa mz
kalau xleh on9
rasa idop tak lengkap kan

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rosak ke mama? hurm..maera punye modem broadband pun tak smpai sthn dah jahanam..sungguh cap china btul..wuwuu~

Cahaya said...

MZ..dulu sy pon penah stremix rosak..modem dia yg rosak..terpaksa tukar 2x dalam masa seminggu..sebabnye..mase pindah umah my dad pasang sendiri..maybe wire dia salah pasang ke..lame jugak tak leh on9..lepas tu panggil tm dtg.dia tukar yg baru..seminggu je pakai..rosak lagi..tak tau kenapa rosak..panggil lagi..tukar lagi yg baru..barulah ok..so tak tau ape masalah dia sebenarnya..MZ tak tukar modem ke?

MARIA said...

memang streamyx sgt sensitip..tambah2 lagi kalau time guruh, kilat & petir..memang boleh rosak...sabar je le...

deqlis said...

sabar Mama..mmg lately ni streamyx prob...deqlis pun jenis tak off modem jugak 24 jam..

tetapi yg last 2-3 week ada prob putus2x..tue..seminggu ++ jugak baru ok..(rasa baru 3 hari ok)

mmg klu tenet takde rasa serba kekurangan....+ serba tak kena..huhu

mummymer said...

i pun tak sure.. tapi dekat rumah mira.. i on 24 7 tak pernah tutup.. except kalau agak2 nak berjalan lame tak balik rumah.. alhamdulillah setakat ni ok..

ShazlinaSaad said...

biasa la tu mama, streamyx kat umah ni pon selalu weng..hangin je nak komen, bw tak bole.huhuhu

Siti Kartini said...

MZ, saya ada antar email tadi, pasal streamyx ni. nanti cek ye, kot2 kat spam email ke :)

ibuayahdamia said...

memang somtimes streamyx banyak masalah....walaupun ader streamyx kat rumah, tetap bawak balik P1...huhuhu...

fisa othman said...

memang menyakit kan hati dengan Strim d mix ni...lagi sakit hati kalau kena time kat office...orang dok sibuk nak email semuanya tak boleh...lagi2 kalau guna network system...

MamaRifqy said...

ooo..patut la MZ sunyi sket skang ni..kesiann..mmg tensen kan???

tiefazatie said...

kabel kot sis..huhu..

mama hani said...

samalah nasib kita...huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails