Thursday, 26 May 2011

13 hours on board Air Asia Stansted London - Kuala Lumpur LCCT

harap maklum, ini adalah entry tertangguh--kisah berlaku pd 13 April yg lps ie masa me & family berangkat meninggalkan bumi UK--balik Msia for good

naper tiba2 nak buat entry psl AA plak? sbb semlm kecoh2 blogger frens --cthnyaa Nana dok booking tiket AA promo yg sgt murah tu (teringin me :p)
so bila me belek2 my pics folder, ada pics yg me snap masa me naik AA-X tu..

actually, ni kali kedua me &family naik AA-X n..1st time masa 26th Dec 2009, masa weolls pegi Notts tulah..
then 2nd time, perjalanan pulang--masa ni perasaan bercampur baur sbb sayu nak tinggalkan life kat UK

anyway, me amik hot seats sbb nak pilih seats depan--ruang kaki sgt luas

alih2, bila naik AA-X tu..rupa2nya flight tak penuh--in fact 3/4 seats kosong tau..so weolls pun dok ikut suka ati, tak dok pun tempat hot seats tu:p :p sbb sorang dpt 3 seats gitu, boleh baring/berlunjur kaki--beshh!! maa beli hot seats tu--me bayar RM100 per pax tau, just utk dptkan hot seats--what a waste--yelah, mana me nak tau flight tu tiga suku kosong seatnya kan :p

jom layan pics

posing kat hot seats sblm take off--lps take off, me pindah dok seat lain :p

selesa+comfy tau seat AA-X ni--me pernah naik MAS gak, so me boleh compare--in terms of seat, AA-X is better--cuma MAS, kelebihannya mknn free+sedap :p


ni menu--benci tau sbb mknn mahal kalau flight dari London ni sbb dia jual ikut rate duit pound--so nasi yg me beli extra utk my zharfan adalah berharga RM30, kalau flight tu dari Kl-London, nasi yg sama harga RM12 ajer..huh

aktiviti my kids dlm flight--jap ajer ni, then diaorg jd boring, sibuk lah ke sana ke mari--nasib baik lps tu diaorg tido--waktu tido diaorg kebetulan time flight berlepas tu :)

ni mknn yg me mkn--nasi beriani :) ok jer rasanya :) tapi jgn ler compare dgn MAS kan :p


so besh ker naik AA-X ni? ok ajer!! seat comfy, mknn pun ok ajer :)
kalau me nak gi UK lagi , me akan naik AA-X lagi kalau me byr tix tu dgn duit me, unless kalau tiket tu UIA bayar ke apa kan :p :p
tiket flight me, UIA bayar actually, tp sbb UIA tak cover utk my family, so me naik AA lah, tak logiklah me nak naik MAS sorang2 and my hubby&kids naik AA plak kan :p

utk balik Msia ari tu, me spend RM4500 utk 3 adults and 1 infant tix (one way), me beli tixs tu 3 months in advance. rate tak mahal sgt compared dgn rate tix time summer (time my convo nanti..) :( :( tak dapek attend convo :(:(

note : uolls berjaya ker dpt tix promo AA tu? me rasa tak de promo utk route ke London kan??ker ada?? me windu UK ni ...

9 comments:

kak ina kl said...

memang nak jumpa kamu tapi nak kena siapkan kukis tu dulu..sibuk skit terutama cuti sekolah. Nanti akak calling ek.

Murahlah tu..tapi tak termasuk makan kan.

azura samsuddin said...

atleast sis tetap ade kenangan di Uk, Alhamdulillah zura pun ade gak buking tiket 10sen tu he3 mmg bz line AA sejak 2 menjak ni, g UK ade gak promo tp xdelah srendah 10sen, check smlm utk low fares dlm 3rts lebih utk tiket je ...

xpe sis, ade rezeki insyaAllah sis attend utk convo tu

mummy_ayu said...

aik..dah rindu kat uk dah kak?
sabar je la ek..

Nana said...

tu dia mmg kosong seat
rasanya ada la mz
prmo ke london
mcm mamatisya bli aritu
tp xde la dapat 10 sen kot hehehe

♥MiZz-siHa♥ said...

dah rindu UK blik ke kak??sabo..sabo..

-atiQah- said...

kak..tqah time g UK hri tu seat tak penuh..mmg selesa sbb boleh duk suka hati..

tp time balik seat penuh pulak..hehe..
terpaksa la berhimpit2..

umi tqah hri tu hbs utk 4 adults dlm rm10000 perjlnan pergi balik, murah kan kak?

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita langsung tak pernah naik flight, mesti boringkan sampai 13 jam dalam flight

Oyis said...

thanks for the info. macam not bad jg, so far selama ni agak prejudis sbb rata2 ckp x best. ni first review baca yg kata servis OK. maybe diorg dah improved kot

tiefazatie said...

bese la tue kan sis..lama dh sis kat sana..mesti ah rindu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails