Thursday, 12 May 2011

Lara hati seorang teman | Susahnya mencari lelaki bujang

Semlm me dpt telephone call dari one good fren..nama 'jie' --she's my ex-coursemate, in fact my schoolmate--satu negeri ni..

jie kata nak jumpa me, nak sembang2, kebetulan dia dtg UIA sbb nak submit thesis nya--dia dh siapkan thesis for her masters degree (in law)

so weolls janji jumpa kat jusco wangsa maju--ingat nak mkn kat johny, tp tutup plak sbb tgh upgrade--then jie belanja me mkn kat nandos ajer...

apa citer jie...??
jie ni orgnya kecik molek, kurus, kulit cerah, lawa orgnya..semakin lawa--dia baru balik dari umrah...jawatan pun dh senior officer kat NRE putrajaya--yelah, my age ni, 35--
tapi..
jie ni masih single..so antara keluhan jie, dia masih belum jumpa jodohnya...and mcm dh tak de lelaki bujang usia 30an esp 35...
jie baru jer break off dgn one guy..usia 30...satu ofis dgn dia...panjang lebar citer jie...nampak dia frust...yelah, sbb my batch, yg masih single at the age of 34-35 ni, adalah dlm 5 org termasuk jie....
wpun ada career, keta, duit, rupa--mesti rasa sunyi tanpa teman hidup+kids kan..

me memang nak sgt tgk jie kawin--jie ni lemah lembut, soft-spoken--and sepanjang yg me kenal jie, jenis yg kurang bersosial, ie tak ramai teman2 lelaki ...me nak matchkan jie dgn mana2 lelaki bujang pun tak de plak calon or saper2 yg me kenal...

begitulah citer seorg teman yg me kasihi...tak tau mcm mana me nak tlg jie---hanya sekadar jd good listener for her..

note : no pics sbb jie tak tau me aktif blogging ni...kwn2 me yg ex-course me memang tak tau me suka blogging..the other side of me kan..


14 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

takpe..nanti akan ada juga jodoh..mumgkin sebab kak jie tu kurang sosial jadi tak terdedah dengan ramai lelaki bujang umur30an...

LYAfrina said...

INSYALLAH.. HANYA TUHAN Y TAHU BULAKAH JODOHNYA... CUMA KENA BERUSAHA. INSYALLAH, SUATU HARI NANTI DPT MGECAPI KEHIDUPAN BERUMAHTANGGA

blog-tips-kurus said...

Insya Allah.. mesti ada hikmah jodoh lambat tu.
*tengah pujuk hati sendiri ni. huhu!

notti netti said...

jodoh pertemuan semua di tangan tuhan kan. kesian jugak, sometimes tuhan nak duga kita macam2..diberi segala macam jawatan, gaji yang elok, rupa paras baik...tapi jodoh lewat cikit jer........kan?

maslinamansor said...

InsyaAllah, mungkin nanti akan ada jodohnya.

b a m b a m ' s said...

ohhhh...saya pon memahami perasaan kak jie tuh..uhukkk~

Myra Jay said...

Kt opis myra ada sorg kak camtu la, ada segala-galanya tp smpai skrg dah umo 40 masih bujang, dia nk sangat kawen tp sayangnya ditentang oleh Ibu tersayang, so membujang smpai skrg

Izan Ishak said...

mudah2an akan dtg jodoh buat kak jie... dpt merasa hidup berumahtanggah pulak lepas ni.

Zezebel said...

Salam.
Jodoh tu tuhan yang tentukan, kita cuma boleh berusaha nak cari. Minta Jie bersabar.

♥MiZz-siHa♥ said...

insyaallah..smpai la jodoh die nnt tu..

MindaHana said...

insyaAllah...pasti ada jodoh buat kak jie dan saya juga...heheheh
pada saya la kan, jgn dok cari jodoh dengan melihat kepada umurnya. muda pun tak pa, asalkan dia seorang lelaki yang bertanggungjawab, soleh dan budiman.

Siapa kata pasangan kita (lelaki) tu mesti sebaya? lebih tua daripada kita? contoh pasangan yang paling bahagia ialah Rasulullah saw dgn isterinya saidatina khadijah...

Saya cuma nak bagi cadangan pada kak jie, tak salah kalau kak jie yang merisik (guna orang tengah dsbgnya) mana-mana calon suami yang baik untuk kak jie.

Kak jie cubala luangkan masa join Usrah, Dari situ boleh kenal2 dengan ahli Usrah. Ha bila networking dah bertambah, InsyaAllah ada lah tu. Bersosial la ikut shariat.

Better make a move than never... :)

kakyong said...

kakyong faham apa yg kawan MZ jie tu rasanya.. sbb kakyong pernah berada dlm her shoes.. x sama tau feel tu utk mereka yg below 30's.. hrp jie kuat utk teruskan kehidupan. Kakyong pun ade kawan yg dah early 40's tp belum bjumpa jodoh..

yup, memang susah nak cari bujang @ age dia tu... suami kakyong muda 4 tahun dr kakyong tau... huhuu..

kakyong doakan semoga jie bertemu jodoh yg akan mbahagia dia sehingga ke akhir hayat..


n3 terbaru kakyong
Jamu mata– gambar drama Nora Elena
OST Nora Elena – Berubah & VC Promo Nora Elena
Sekadar catatan syiok sendiri–keyword, pageview, alexa rank

tiefazatie said...

erm..moga cpt la smp jodoh ur friend sis..=)

deqlis said...

deqlis faham situasi kawan MZ tue, mmg ramai sekarang yang jadi begitu...mak sedare deqlis seorang berkerjaya dan baik hati dah masuk 40 tetapi masih mencari.... hari tue dah dengar2x bagaikan sudah ada, tetiba tak jadi sebab at last nasib dapat tahu si jejaka hanya inginkan harta bukan ikhlas utk beristeri.. jadi mak sedare deqlis masih single...

deqlis doakan utk Jie dan mak sedare deqlis tu agar cepat2 bertemu jodoh yg sesuai hingga bahagia ke akhir hayat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails