Friday, 20 May 2011

TQ Heartbeat | realiti hidup di bumi Malaysia

money is not everything, tp without money, we can't buy anything--even utk meneruskan survival/kelangsungan hidup seharian pun

hidup di KL ni...kos hidup sgt tinggi...
and not easy to get a job...:(

my other half masih job hunting sejak balik dari UK ni...
di kala tight budget ni, dpt duit hasil blogging and duit hasil jual2 brg kat My Lil Garaje tu dptlah menampung duit petrol keta at least -- mahalnya harga minyak kat Msia :(

anyway, TQ Heartbeat--me dh dpt my latest cashout semlm--wpun tak delah ribu raban, tp at least boleh menampung here & there

note : moga2 dimurahkan rezeki kami sekeluarga..Amiin.. -- rasa mcm tak berapa nak survive bila salah seorg tak keje ...realiti hidup di KL to most of us--exception utk those yg hubby gaji besar ok :p


14 comments:

Nana said...

adeh mz..zaman skang ni
mgm leh la kalau sorang je keje..
xbole...

mummy_ayu said...

sgt setuju...kat KL nie, kalu sorang je kerja, mcm tak cukup je...

AyuArjuna BiGoshh said...

insyaallah satu hari pasti akan terungkai segala kekusutan...

dilazfamily said...

okeylah tu.take care sis

ibuayahdamia said...

wahhh..heartbeat sgt masyukk tu...hehe.tahniah

SYaMiLa said...

kos hidup skrg ni mmg tinggi..makin hari harga brg makin naik...huhuhu..tk termasuk minyak kete yg tiap2 bulan naik...

Lin Azlina said...

mmg pun..mahal kan myk skang...tak larat nk isi dah skang

Kalamhati said...

setuju dgn MZ..kos sara hidup makin tinggi..gaji naik sikit je..huhu

Lelord said...

insyaallah tak lama lagi ada la tu

semoga kita semua dimurahkan rezeki..amin

Nur Hawa Mohd Zin said...

cakap pasal susah hidup dan duit...memang terasa sangat kak...lebih2 awe baru je tamat kontrak dan tak renew...susahnya!

HaninFarshid said...

my friend yang baru pindah uk...ikut hubby dier kerja kat sana...kata...living cost sana tinggi lak...hehehe...rasa nak balik malaysia :p

MamaRifqy said...

memang banyakkkan kos yang kene tanggung..itulah realiti kehidupan sis!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kat malaysia mmg macam tue..mmm.. minyak naik. gula naik..

insya allah tak lama lagi daptla tue.. mz pun baru balik...

mz yg bakal DR pun rasa sesak inikan yg takde title ne..ahaksssssss

tiefazatie said...

erm..mmg ssh kan zmn skrg ni..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails