Monday, 16 May 2011

Even if i nak beli corset --rasanya takkan beli Premium Beautiful | all because Hai-O MLM scam tu....

semua org yg biz pun nak untung--tapi kalau melibatkan scam and esp bila melibatkan penggunaan medical/scientific term utk tipu org2 yg desperate nak kurus/slim -ish ish ish...zalim gak tu...

ada latest update kat blog Aidib

ni part yg me copy paste :
"Satu set dalam USD28.50 hingga USD35.50 per 1000 units - bloody hell! Berapa hengget tu beb? Antara RM80.00 hingga RM106.00... woohoohoo! Pakcik kayo! Sori tersilap... Apek kayo! Berapa mala'un Hai-O jual kat pelanggan Melayu dengan kaedah MLM kat Malaysia ni? Saiz regular - RM2,300 dan saiz besar - RM2,600."

so terjwblah kemusykilan me--naper PB tu sgt mahal rasa mcm tak logik harga corset semahal itu--me selalu gak dpt email2 dari mcm2 jenis corset yg jual online ni--tapi harga dlm ratus2 gitu, tak de nya cecah RM2k or ribu raban...yepp--logiknya apa2 corset pun bila dipakai akan buat kita rasa kenyang and tak boleh mkn byk :p :p

note : MZ berazam nak berdiet ASAP


24 comments:

tiefazatie said...

btol2..ifa sokong...mmg kalu pakai korset apa2 pun akan buat kte kenyang xleh mkn byk sis..sbb my friend ada pakai dulu..n die rilek je mkn byk2 nie b4 tgk wayang..end up die g toilet muntah!sbb tekanan drpd korset yg die pakai tue..adeh..seksa diri btul..

lgpn..mindset pun mbantu gak..kalu dh beli mhl2..pastu mesti la kte percaya akan jd!haha..kalu xpercaya..xjd la..hihi

joijoi80 said...

ya..yg kaya di org.. suami saya beria2 suruh pakai.. sebenarnya nak kurus kena rajin bersenam pun boleh...

b.E.L.L.e said...

ye..saye sokong mama zharfan..hehe..

bArdbOO said...

nasib baik blm tertipu lg dgn beli PB yg melampau mahal nie..thx MZ for sharing d link..

sOFiAn said...

dah lama me follow blog aidid tu..bagus utk rakyat malaysia..supaya kita tak tertipu dgn skim mlm...kenyataan aidid tu siap fakta dan bukti....memang me follow jer..

Aku Ibu Muda said...

saya pon tersentak kejap tengok pembongkaran harga korset tu kat blog aidid... hurm... but still, masih lagi ada malays yg nak jugak backup PB tu berkesan la..bagus la...hurm....

chekna @ mama ziyad said...

setuju... mmg mahal pb ni, sy dulu pas bersalin beli set jelousy tu baru brape ratus je.. tu pun rasa rugi sebab pakai sekejap..

ibuayahdamia said...

BARU BACA BLOG AIDIB TU..

hurmmm tepuk dada tanya selera nak beli ke tak..

Zue AnnaLeeya said...

hrmmmm.... atas diri masing2 kan????

Ummi Hanie said...

hurmm..me pun takkan beli that corset ... ade dpt rpomo corset jenis lain,menarik gak..jauh lebuh murah dan katakan not effective,takle rasa terkilan sgt betul tak?

waalllaa! said...

ikut la kemampuan kita..kalau nak beli ke tak..kalau rasa mampu n tak rasa rugi pun even invest more than 2k..terserahlah...tapi overall saya tak suka blog aidid tu..mencarut terlalu byk smpai saya tercari2 mana faktanya..even jahat sgt pun org jual PB tu..takperlu nk maki hamun org cmtu..berdosa.. terusla direct cakap kat tukang jual tu..tak perlu nk maki hamun n malukan org..berdosa besar.. nauzubillah.. taknak dah bace belog aidid..lama2 nnt saya akan jadi suka mencarut..even mencarut lam hati pun saya tak nak..xnk ade anasir2 yg tak baik lam hati ni..byk cara lagi kot kalau tak puas hati pun..why not terus masuk paper..mintak org berwajib tlg siasat n wat tindakawan sewajarnya kalau betullah benda ni scam..

Matjoe said...

bloody expensive jual. padahal harga rm80 jer. mmg tak sokong langsung MLM

Ijah EmoTemo said...

heee ,ini mmg nmpk benor menipu nya.

yg mak ijah pernah beli pun harga ratus mcm itu je. ini mahal smpi ribu-ribu tak berani nk beli. huhuh.

mama rifQy said...

hur,mmmmmm..na nak kurus gakkkk!! tapi xdee nye nak beli bende alah ituuuu!!!

Myra Jay said...

Itu la biz skg ni hnya pikir untung je.
Myra penah terdetik nak beli PB bila berat asik naik je, mujuq xterbeli, sbb fikir2 balik syg plak duit nak labur smpai ribu riban nieh :)

ZanaNordin said...

baru berangan2 nak pakai PB nie...tengok ramai yg berkesan turunkan berat badan pakai PB....tp bila dah mcm nie citernya...

adeh......perlu di lupakan aje lah gamaknya

Lelord said...

pehhh byk untung ooooo

Nana said...

hehehe xnak komen lebih2
ada ramai kawan2 blogger jual PB ni
saya hanya pakai PB bukan menjual PB
stuju kata ayu
tepuk dada tanya selera

J.M.R said...

brg RM2000 melekat kat perut, kompom2 trus jadi kenyang....kihkihkih

puan nina said...

tu la..pas bersalin hari tu macam nak sambar satu tapi tak terbeli.nasib baik tak beli...

mikamusz said...

belum cuba belum tau, jangan terlalu cepat percaya dengan kata - kata orang yang belum tentu hujung pangkalnya.. tepuk dada tanya selera

ZaimasZainal said...

harga bra kat jusco or parkson pon ader yg beratus2...tp ader gak org beli...betul x?

annazanariah said...

tak kenal maka tak cinta.. ye dak.. so far saa pemakai PB, bukan penjual.. alhadlillah, now tgh cari siz lebih kecik, sebab dah berjaya kurus ta sampai setahun.. hihi.. pernah jgk pakai corset bamboo la, corset tutttt..tak boleh ckp, tapi tak berkesan mcm PB.. lalalaaa... kesimpulan, jgn percaya bulat2, siasat dulu.. takut jd fitnah je..

just my 2 cent~ daaa... hiihii..

teeha raz said...

Sy pun pki PB.mmg best.selesa compared ngn brand lain.biarla mhl pun..duit masing2kn..p/s : sy bkn penjual.sy pengguna.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails