Monday, 9 May 2011

Winners - Result MZ FM GA

Total ada 52 yg sudi komen utk MZ FM GA..TQ sgt2!!!

hampir kesemua komen sgtlah menarik--in fact terbaek..

setelah menjulingkan bijik mata, MZ telah memilih 2 komen kat bwh ni...so kira tak de category lucky draw sbb semua komen pun terbaek..kira mcm sama standard/equal marks ;)

pemilik komen2 di bwh, sila email ur mailing address ASAP yer
suzie284@yahoo.com

winner #1:
emm..susah gak nak jwb soalan mama sbb boleh dikatakan semua entry mama BEST..w/pun ibu silent reader, ibu suka & baca entry mama tiap2 hari..tp disebabkan nak kene gak jwp "dlm byk2 entry kat blog MZ, entry mana yg paling uolls suka...kenapa yer?" so ibu pilih:

"Manchester here we come!" & "Finally.....horeyyy....me @ Old Trafford!!!!!"

Kenapa: sebab ibu & abah fan MU..sgt2 teruja bile tgk gambar2 vacation mama..lbh2 lagi yg kat 'Stadium Old Trafford'..bile lah agaknya kami dpt merase duduk kat 'MU players seat' yg sgt empuk tue..uuwaaaa!!!

takpe, gambar2 mama kat sane membuat kan seolah2 kami pun berada kat sana..jadiklah...selalu tgk time game jea...hiksss

tq mama zharfan...  
winner #2:
dalam byk2 entry akak, saya paling suka entry pasal life kat UK. mmg semua best.. sebab cara akak cerita, huraikan keadaan kat sana, perbezaan life kat UK dan Msia mmg berbeza..even purchasing power mmg tinggi kat sana..

akak sokmo letak gambar2 yg 'pelik' mcm mesin setem, segala jenis mesin la yg pelik2 yang takde kat Msia. rajin gila akak capture pic and share dgn kami, readers semua.

boleh kata, disebabkan entry2 akak pasal UK, membuatkan saya nak sangat pergi ke UK one day.. kalau boleh nak stay kat sana setahun baru leh rasa betul2 pengalaman hidup kat sana.. nak rasa pengalaman 4 musim tu.. kita kan negara membangun, UK negara maju.. mmg banyak beza kan..

even, saya tak leh bayangkan baiknya org UK, kes2 ragut mmg rare. kes jenayah pon rare.. kita kat sini, kalau yg perempuan, sentiasa berjaga2 kalau pakai handbag..especially kat KL ni.. ya Allah mmg takut dan sentiasa beringat2.. even, yg lebih dasyat ada yg sanggup pecahkan cermin keta masa kat trafik light. mmg beza gila life kat sana dengan kat sini.. tapi, bak kata orang tua, HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI... lebih baik negeri sendiri ;p

teringat lagi kisah last day zharfan kat sekolah.. sampai saya pon terasa sedih.. nak tinggalkan life dan kawan2 kat sana.. lepas ni mesti zharfan akan rasa kejutan budaya sikit sebab sistem belajar kat sana lain, kat sini lain..

sweet sgt si zharfan tu buat breakfat sendiri (lupa breafast ke...malas nak buat entry tu..hehehe) yang dia potong banana guna sudu tu dan letak atas roti.. comel sgt sebab kecik2 dah pandai tak nak susahkan mama dia yg sibuk berblogging..hihihi..

ya Allah kak.. kalau nak komen rasanya mmg banyak lagi.. insya Allah kalau ada idea lagi, saya komen lagi.. hehehe.. yg pasti saya mmg suka sgt cerita2 akak kat UK.. rasanya kekuatan blog akak ni mmg entry pasal UK.. hehe.. pasal contest dan hadiah kemenangan pon ya jugak.. nanti yg tu komen lain kali laa..



kepd yg tidak terpilih, komen anda semua sebenarnya terbaek, MZ terharu and sgt suka baca komen2 uolls--cuma MZ tak mampu plak nak bagi 52 FM kepada all 52 komen kan..

tq uolls sbb sudi memeriahkan MZ FM GA!! MZ nak meraih undi jap--sudi2kan vote utk MZ ..

note : result MZ GA yg voting2 tu, me announce esok plak, sbb nak kena compile nama sblm mintak tlg Mr Random ;)


14 comments:

Miza Yusof said...

TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG :)

Nana said...

tahniah..
xpe la saya xmenang
saya dah dapat adiah tu hahahah

mummy_ayu said...

tahniah kpd yg menang....

Nisa' Azman said...

congrats to the winners!!
Ala, xpe MZ, xmenang pun xpe, saje join utk support blogger frens, hehe..
ok, sy akn tggu result voting GA tue esk lak, hihi~...

Lin Azlina said...

tahniah buat pengkoemn yang terpilih

dilazfamily said...

tahniah pada yang menang.
klik satu HB untuk MZ

Syima Emi said...

thanks kak sudi pilih saya.. mmg komen tu ikhlas dari hati.. dan saya ni mmg tak pandai nak mengarang tu mcm kelam kabut bila baca balik komen tu.. hahaha..ada salah eja, ada salah taip. nak cakap benda lain tertaip benda lain..hehe.. janji akak faham maksud saya kan.. hehe.. dah email details. thanks again.

Ardini Humaira said...

tahniah :)

Norazrani Maamin said...

hepinya sbb x sangka dipilih sbgai winner...hehe

dah email detail..

tq kak..

ibuayahdamia said...

tahniah kepada pemenang...

tiefazatie said...

tahniah2..

zahidah dihaz said...

tahniah...


New Entry: Happy Monday, can’t wait for Friday

MamaRifqy said...

Tahniahhh sumeeee

Gieyana said...

congrate for da winner yer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails