Sunday, 15 May 2011

Kerana saya manusia biasa..

Lately rasa lost momentum in blogging esp in blog contest..ada few reasons yg membawa kepada LOST tu...

one of the reasons--time constraint..life kat Msia is hectic--tak sama dgn my life kat UK...
some other reasons -- my blog tak de BE..so kurang motivasi nak buat entry byk2 mcm dulu
more reasons --sampai satu tahap dh muak dgn blog contest -- sbb ada dua plastik lil souvenirs from blog GAs yg me rasa me tak perlukan/tak guna (nak jual pun tak de value)--lps ni, me rasa me akan jd selective when joining blog contest/GAs ....

hadiah2 GAs yg me tak nak tu -- KALAU me buat GAs and bagi free kat my blog readers boleh ker--agak2 ada ker org nak benda2 yg kita rasa tak nak( value yg sgt kecik/murah like 20 sen or seringgit ni....)

note : emmmm-- i still LOVE my blog anyway..cuma the passion is slightly down..tu jer..

16 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

takpe akak sayangg.. esok lusa akan ada balik semua mood tu ^^

Gieyana said...

alaa..jgn ar mcm tue..just think positive k..insyaallah BE tue ada nnt..ai pon face the same problem ritu but keep berblog..for me, berblog is just for fun not for $$..but kalau ada tue kira rezeki lah kan..

psl GA/Contest tue..mmg ai selective sgt2 kalau nk joint..kalau dpt FM tue ok ler but kalau benda2 yg nosense tue rsnya x berbaloi lah..penat buat entry n semakkan blogku..lgpon ai mls nk create new blog hnya utk contest..

aperpon hope ur mood dtg balik k..Ai kalau during keja pon mmg ms x mengizinkan but try to do autopublish 1 entry a day..:)

Miza Yusof said...

miza pun dah tak semanagt nak join CGL. miza join yang senang2 je kak. malas tak tau lah kenapa.

kalau sis, nak buat contest okay jugak. hadiah mahal ke murah tak kisah, asalkan free dan namanya hadiah semua orang suka :)

Izan Ishak said...

izan pun sama mz, ada masanya rasa dah bosan ngan blog sendiri dan ada rasa cam nak tutup je.

tp menganangkan ramai kawan2 yg support dan kata sayang kalau tinggalkan blog camtu je...at least kita jadi semangat balik.

**hmmm...pasal hadiah yg kecik2 tu...kalau ada kat depan mata rasanya cam mz jugak kot, tak diperlukan sangat.

tiefazatie said...

xpe sis..ifa pun mls2 nie..cm hilang mood..ntah la..mcm2 yg difkirkan..bese la..kdg2 tue mood dtg bgai nk gle..kdg2 xde lgsg..

erm..bab hadiah tue..ikut sis..mana yg baik dr sis..=)

ibuayahdamia said...

ys..selective tu penting..sebab sometime tgk ader jer tajuk contest bukan main gempak...tapi hadiah ciput..dah lah kena follow bagai syarat tu..hehe..

ayu pun sama..BE lama dah tak ada..

dilazfamily said...

jgnlah rasa macam tu.sis letih kot.Rehat cukup-cukup pas tu akan kembali pulih.

MiMie AddNin said...

akakkkkkkkkkkkkk...
saye pun rase yg same skrg..actually sbb mase laa...dulu sy tak wat pape..sempat la join..skrg dah keje..dkt 2 bulan dah sy kurang join...bdn penat cmpur otak malas nk pk2..sy pun perasan agak dh kurang mnulis..tak pe la akak, nnt ok la tu..saye suke sgt2 bace cite akak...
heheheh

Ya ALya said...

ya pun mood malas ni melanda sejak disahkan prgnant....moog join CGL ni memang kecundang je slalu n update blog sendiri pun ada mood tertentu....

Adyshariz said...

adatlah mz..mmg live kat msia ni sgt bz..siang kerja, malam ngan anak2 + rumah lagi..

hadiah - biasalah..itu smua ikut penganjur

nak wat Ga/contest - silakan..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ada masa mood datang ada masa mood tak datang..ekeke..

pasal hadiah tue.... mmm.. hsbd pun kekadang tergelak tengok hadiah yg ila dapat.. kalau ye pun GA je janganlah bagi hadiah yg terlalu tak bernilai..ila dah buat GA 3 kali kot paling tidak pun hadiah paling cikai ila bagi rompers..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita dah banyak kali ke laut, walaupun ada BE tapi nak kelaut jugak, contest memang kelaut la sebab ada 4 contest tahun lepas yang kita tak dapat lagik hadiahnya smapai la ni

Aku Ibu Muda said...

saya pon sangattt2 selektif memilih contest untuk disertai..hik hik hik... join pon jarang2...nak menang konpem la jarang2 gak...haha

MamaYatie said...

mm..mcm tu la jadinya bila kembali ke 'alam' sebenar kehidupan..keja - rumah - family

AyuArjuna BiGoshh said...

ahem ahem no komen....i mmg moody bab contest montest ni...

MamaRifqy said...

me pelik bile MZ jadi slowdown dalam contest!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails