Monday, 23 May 2011

hasil titik peluh 3 tahun setengah

of course bukan hasil contest,:p  tapi hasil akademik me ni :)


me start my phd on 23rd Sept 2007, and me submit my thesis on 6 December 2010, me attended my viva on 9 march 2011...lama or sekejap?emmm...
lama jugak lah..sbb sempat dpt lil Ariff tu within my phd period :) kiranya ariff dpt nickname baby phd ;)


nilah my phd thesis --Alhamdulillah--dh 100% settled :) dh siap hard cover binding & dh selamat dipos ke UNiv of Nottingham, UK--me convo mid july ni--tp tak mampu nak attend sbb tiket flight time sumer sgt mahal, sorang dlm RM3.8k--tak mampu me sbb kalau me pegi, me nak bwk hubby &kids..so tak delah pic kenanngan convo me kat obersi sob sob :(

ni antara bidang kajian me...

note : phd is just a paper qualification, yg penting, contribution to the society lps dpt phd tu..


28 comments:

Lin Azlina said...

belajar hingga ke liang lahad...
tahniah sis :)

Fana Flora said...

tahniah MZ. alhamdulillah, MZ berjaya menggenggam ijazah kedoktoran. berbaloi pahit jerit sepanjang 3 1/2 tu kan ;)
bak kata mak saya, kemanisan sebuah kejayaan


u r my inspiration :D

Bionic women said...

tahniah.....ilmu itu xkan bernilai selagi kita x praktikkan..betul x?
sekurang2nya masa dan tenaga rasa bernilai bila tengok hasilnya

Chekgu Azrine said...

Tahniah MZ.. saya pun nak ikut jejak MZ ambik PHD after this..

doakan saya ye

Ummi Dania Yasmine said...

bravo my fren :-)

Nana said...

tabik la mz..tahniah!

MiMie AddNin said...

hye mz..
sgt2 kagum laa...
kawan2 sume ckp IP susah..
tu subjek elektif tyme kat uitm..
saye pn baru plan nk amik master ni...
doakan saye jugak ye...

syawalsimpsons said...

tahniah....baguih betoi ni...bangga lak rasa dpt kenal MZ ni...huhuhu

Myvitrd said...

Tahniah Akak berjaya Dapat PhD.. Syabas.. semoga dapat dimanfaatkan untuk semua

mamaacha said...

congrats....cekal betul MZ wat PHD...saya ni nak sbg master or ED pun malas..mood belajo lum mari lagi

AyuArjuna BiGoshh said...

wah...beshhhhh tahniah suzz...doakan ai lepas ni lak ya hik hik

~ yus ~ said...

Tahniah Dr Suzi...

@e_da said...

congrats MZ!

Ya ALya said...

tahniah sis....insyaallah pas ni turn adik ya lak...insyaallah dapat phd gak....

MARIA said...

Alhamdulillah..Tahniah akhirnya...Dr Suzi la ye...

Bunga said...

laa... x jadik dtg konvo nnti la yer.. x per MZ.. doa2lah kot2 air asia buat keajaiban sale masa tu :)

Wansteddy Tales said...

3 thn sekejap je berlalu kan. tp nk menempuhnya macam2 perkara berlaku. jerih perih keringat study tu... tahniah k.suziey! yg pasti pengorbanan di perantauan tu sngtlah berbaloi :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tahniah doktor suzie....

Ijah EmoTemo said...

tahniah sis :) bukan mudah tu nk belajar smpi PhD :)

Nur-nba said...

Syukur Alhamdulillah.. Akhirnya Kak Suzi berjaya sampai ke peringkat ni.. Lepas ni kena panggil Dr Suzi la.. Congrates!!

Madam Sooyaree said...

Tahniah MZ :)

Kita nak buat Masters pun malas, hehehe

Oyis said...

omg tebalnya! saya rasa cpt jgk tu kak suzie siap, considering it's a split program (the distance), and sempat pregnant and bersalin lg, that is fast!

Ardini Humaira said...

congrats kak :)
teringin nak jadi macam akak..

cikpuanhady said...

tahniah mz..kiranya cepat jugakla tu sis..

p/s : ok ke sis pregnant and bersalin tgh studi sis..huhu, mana tau kot2 nanti..ekeke

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tajuk itu?? IP ..fenin.. ekeke..ne mesti banyak kena refer jugak pada plant variety protection.. selain patent..

mama tisya said...

tahniah..tk try tgk ke tambang murah AA kot2 leh dpt murah utk p convo

Syima Emi said...

congrats akak.. mmg berbaloi susah senang nak dapat phd tu :) even boleh kata semua family pon terlibat sama dalam usaha akak nak dapat gelaran DR ni especially hubby akak.. sanggup resign utk sama2 follow akak.. pengorbanan yg besar dari seorg suami tu.. dan sekrg ni mesti hubby akak struggle gila cari kerja balik. saya doakan semuanya berjalan lancar... semoga cepat2 dapat kerja... ke dah dapat kak?...

tiefazatie said...

tahniah sis!oww..sangat ebst tgk hasil titik peluh sendiri kan2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails