Friday, 3 December 2010

On my way...on a snowy, wintry day

dh few days snow turun non-stop...and the fallen snow is getting thicker and thicker...white sceneary everywhere

me jln kaki pegi skool--jd slow mcm siput sbb licin..dh few times hampir jatuh terduduk sbb tergelincir..my sneakers tu tapaknya tak grip mcm pakai kasut bola..adess

so sambil2 jln kaki, me pun snap2 pics..sbb masih terpesona dgn suasana putih kat mana2 sajer..meredah kedinginan winter, dgn snow yg jatuh mengenai muka, pipi, hidung...last2 muka me jd kebas sbb sejuk...adesss

let's enjoys the pics.--pics taken on 1 dec ni..everything in white...jauh angan2 me--me berangan, kalaulah kat Msia turun snow, mesti tanda dh nak kiamt kan heheheh





signboard dh tak nampak sbb covered by snow

me tak dpt nak snap pic me sendiri--tak bwk tripod sbb pegi skool ajer pun, bukan nak pegi photoshoot

dh sampai dlm univ ni....everthing covered with snow...


 bukti me yg snap semua pics ni--giller buruk pic ni --kes snap pic sendiri sambil pegang kat tgn digicam tu..adess



permukaan air parit dh membeku..

note : benar sekali kata pepatah :--seputih salju...putih seputih-putihnya...

25 comments:

Unknown said...

semua putih...best best...

Sidratul Muntaha said...

tetiba tingat citer narnia ler plak bile tgk kaler putih - putih nih..
huuuuuuu
sejuk.
klu aku
mesti dah kejang - kejang dah kaki sbb mmg tak tahan sejuk.
silap gaya boleh kena simpul mengkarung yg sakit giler tu.
adus!

~thE aiE~ said...

bestnya main salji...

shahrilhakime said...

kalo oghang kite memule sampei sane...mesti tak sabo nak main salji kan???....tapi lame2 mesti boghing.....mane taknye...keluo kene pakei baju tebai2...... bukan bulih pakei t-shirt macam biase....

Mama Mirza said...

memang sangat putih.. dan nampak sejuk... huhu..

ummi sofiyyah said...

giler cantik...!!! ummi tgk pun rasa menggigil...weeee..tumpang excited...!!

Ezna said...

sangat cantik!!!!

Kasmawati Jaafar said...

fuh, kalau ditakdirkan sampai tempat ni, mesti aku jakunss gila!

Aleyn said...

Seronoknyer kalau dapat pegang teh real salji...kita dok pegang salji kat snow house Genting jer...tak real...huhu

Anonymous said...

hehe sian singboard tu
kena tutup ngan snow
beznye...

mama_umar_maryam said...

hmm,dok dlm econ kt class nipon dah rase kejung sejuknye..apetahlagi kt sane...

ZanaNordin said...

suci bersih jer nampak
cantikkkkknyerrrrr

MamaYatie said...

unik pulak nampak basikal tur..hehe

Unknown said...

cntik! teringinnya pergi tmpat yang penuh snow ori.....hope impianku tercapai...

Ellen ♥ said...

wow. that's pretty cold in your place. have a nice day!

ellenreviews.blogspot.com

Sekamar Rindu said...

salam...

bestnya...

Anna Qawina said...

Subhanallah..cantiknya...:)

ADEEYA said...

OMG lawanyee view. I love white :D

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

kul brp time ni? nampak sunyi je jalan..

tiefazatie said...

wah....sgt2 cantik sis!

Ayu Zarina said...

wowow....really sangat teruja tgk salji2 ni..

kemma said...

bestnye ..huhu..teringin nak merasa jugak..huhu

nur said...

bestnya.. tak de ribut salji ke kat kawasan tu
ALL IN ONE

FatinJelita said...

bukan senang org malaysia dpt chance tgk salji dan merasainya sendiri dpn mata..

Cik Firus said...

suke tgk view kt rumah2 tu
cantik...
mcm dlm citer home alone :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails